مدیرعامل شرکت اطلس سرام کویر و هیئت همراه یکشنبه مورخ هجدهم خرداد 1402 در ادامه سفر دو روزه خود به استان گلستان از نیروگاه شهید سلیمی بازدید بعمل آورده و در راستای هم افزایی روابط و همکاری ها میان شرکتها گفتگو کردند.
به گزارش بخش خبری روابط عمومی شرکت اطلس سرام کویر، مهندس حسین زاده به همراه مهندس امیر رحیمیان مدیر مهندسی فروش)، خانم مهندس امامی (کارشناس فروش) و مهندس سعید رحیمیان (مدیر خدمات فروش و گارانتی) در روز دوم این سفر، به بازدید و برگزاری جلسه با مسئولان شرکت مدیریت تولید برق نکا (نیروگاه شهید سلیمی) در ۲۲ کیلومتری شمال شهرستان نکا در استان مازندران پرداختند.
مهندس حسین زاده و هیئت همراه در این جلسه که با حضور مهندس محمودی (مدیر امور سیکل ترکیبی)، مهندس فرجی (مدیر گروه واحد فنی و مهندسی)، مهندس طراوتی (سرپرست واحد مکانیک) و کارشناسان واحدهای مربوطه برگزار شد، ضمن گفتوگو با ایشان، دستاوردها و توانمندیهای شرکت اطلس سرام، رضایتمندی و تأییدیه کیفیت محصول از مصرف کنندگان سابق را معرفی کردند.
در جریان این جلسه، مدیرعامل شرکت اطلس سرام علاوه بر توضیح روند تولید سرامیک های دیرگداز محفظه احتراق و تفاوت روش فریزکستنیگ (فوق سرمایش) و روشهای سنتی، به بررسی خواص منحصر به فرد این سرامیکها در آزمونهای ترمومکانیکی اشاره کرد.
همچنین مهندس رحیمیان راجع به ابزارهای مخصوص و دستورالعمل های شرکت زیمنس برای نصب سرامیک ها برای جلوگیری از صدمات احتمالی و خدمات پس از فروش شرکت اطلس سرام نکاتی را افزودند.
در پایان جلسه، جناب آقای مهندس محمودی ابراز خرسندی نموده و اشاره کردند با توجه به قدمت سابقه و تجربه طولانی نیروگاه نکا در صنعت نیروگاهی، مصرف آجر در این نیروگاه بازخورد وسیعی در کشور داشته و می تواند برای اطلس سرام حائز اهمیت باشد. در ادامه به معرفی نیروگاه شهید سلیمی نکا، پرداخته خواهد شد:
شرکت مدیریت تولید برق نکا (نیروگاه شهید سلیمی)
نیروگاه شهید سلیمی نکا، متشکل از دو بخش مستقل بخاری و سیکلترکیبی بوده که در ساحل دریایخزر و در شمال شهرستان نکا قرار دارد. قدرت نامی این نیروگاه 2214 مگاوات میباشد که از چهار واحد بخاری هریک با قدرت نامی 440 مگاوات، یک بلوک سیکل ترکیبی شامل دو واحد گازی هریک با قدرت نامی 6/137 مگاوات و یک واحد بخاری با قدرت نامی 160 مگاوات و همچنین دو واحد توربین انبساطی با قدرت نامی هرکدام 4/9 مگاوات تشکیل شده است.
توربینهای واحدهای گازی دارای 4 مرحله (Stage) است که هر مرحله شامل یک ردیف پرههای ثابت و متحرک می باشد . کمپرسور آن نیز دارای 16 مرحله استکه هرمرحله شامل یکردیف پرههای ثابت و متحرک میباشد. هر واحد گازی دارای دو محفظه احتراق عمودی بوده که هرکدام دارای 8 مشعل میباشد .ژنراتور واحدهای گازی ازنوع یک جفت قطب باتحریک استاتیک بوده و ولتاژ خروجی آن 5/10 کیلو ولت است.
سوخت اصلی نیروگاه گاز طبیعی میباشد و در مواقع خاص، از مازوت به عنوان سوخت دوم در واحدهای بخار استفاده میشود. مازوت از سه طریق به نیروگاه انتقال می یابد: خط راهآهن (تخلیه در ایستگاه تخلیه سوخت شرکت واقع در نکا و انتقال توسط لوله به نیروگاه)، کشتی (تخلیه در بندر مجاور نیروگاه و انتقال توسط لوله) و تانکرهای جاده پیما. آب مصرفی نیروگاه بوسیله سه حلقه چاه که در شهر نکا و اطراف ایستگاه تخلیه سوخت نکا قرار دارند تامین و بوسیله دو خط لوله به نیروگاه منتقل میشود.